Krémové dunajské řezy

Skvělá buchta, u nás nezbyl jediný kousek.


4.826x
45 min
1×

Postup přípravy

Heru s moučkovým cukrem a se žloutky utřeme nebo vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a přiléváme vlažné mléko. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné dáme dvě lžíce kakaa nebo 80 gramů strouhané čokolády na vaření - místo hnědého těsta máme pak mramorové. Druhou polovinu těsta necháme světlou.

Vymažeme a moukou vysypeme pekáč, na dno nalijeme tmavé těsto, poklademe ovocem, nalijeme světlé těsto. Dunajské řezy ve středně teplé troubě upečeme.

Mléko svaříme s cukrem a pudinkem. Vychladlý pudink postupně zašleháme do změklého másla.

Na vychladlý korpus naneseme krém, dobře rozetřeme, polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout v lednici. Polevu můžeme posypat ozdobným sypáním.

Krémové dunajské řezy necháme ztuhnout a uležet. Pak je nakrájíme na kostky a můžeme podávat.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémové dunajské řezy

Zpět na recept