Krémové dunajské řezy

Skvělá buchta, u nás nezbyl jediný kousek.


4.826x
45 min
1×

Ingredience

těsto

6 ksvejce
2 lžícekakao
250 mlmléko
1 ksprášek do pečiva
250 gcukr moučka
350 ghera
450 ghladká mouka

krém

250 gmáslo
500 mlmléko
5 lžiccukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
2 ksvanilkový pudinkový prášek

náplň

ovoce

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Heru s moučkovým cukrem a se žloutky utřeme nebo vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a přiléváme vlažné mléko. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné dáme dvě lžíce kakaa nebo 80 gramů strouhané čokolády na vaření - místo hnědého těsta máme pak mramorové. Druhou polovinu těsta necháme světlou. Vymažeme a moukou vysypeme pekáč, na dno nalijeme tmavé těsto, poklademe ovocem, nalijeme světlé těsto. Dunajské řezy ve středně teplé troubě upečeme. Mléko svaříme s cukrem a pudinkem. Vychladlý pudink postupně zašleháme do změklého másla. Na vychladlý korpus naneseme krém, dobře rozetřeme, polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout v lednici. Polevu můžeme posypat ozdobným sypáním. Krémové dunajské řezy necháme ztuhnout a uležet. Pak je nakrájíme na kostky a můžeme podávat.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémové dunajské řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena