Rychlá, chutná a relativně dietní polévka. Jednoduchý a dobrý recept.
Hodnocení
3.9
/ 5 (19x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Voda
Podle chuti
Sůl
Kmín
Mletá sladká paprika
Ostatní
Brambory4-5 ks
Cibule1 ks
Uzenina10 dkg
Bobkový list3 lístky
Nové koření3 kuličky
Celý pepř3 kuličky
Bílé hlávkové zelí1/3 hlávky
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí nakrájíme na proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Uzeninu nakrájíme na kousky.
Pokrájenou cibuli necháme na oleji v hrnci zesklovatět, zasypeme sladkou paprikou, kterou necháme jen lehce osmahnout.
Do hrnce potom přidáme nakrájené zelí, brambory a uzeninu. Vše zalijeme přiměřeným množstvím vody, osolíme a vložíme sáček s kořením. Povaříme doměkka.
Sáček s kořením potom vyndáme z polévky. Po změknutí dáme stranou trochu zeleniny a uzeniny, zbytek důkladně rozmixujeme a odložené zase vrátíme.
Krémovou zelnou polévku z hlávkového zelí ihned podáváme na stůl, podle chuti samotnou nebo s pečivem.