Krémová polévka ze šumavských hříbků

Delikátní spojení chutí čerstvých hříbků a bylinek v jemné krémové polévce. Podle osvědčeného receptu snadno uvaříte tuto velmi chutnou hříbkovou polévku.


3.37x
45 min

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme jišku, kterou zalijeme vývarem a dobře provaříme s částí sušených hub. Vaříme zvolna, postupně dochutíme solí, pepřem, přidáme boquet garni. V další nádobě orestujeme očištěné a nakrájené houby, na které scedíme provařený základ a jen lehce prohřejeme.

Smetanu ochutíme lehce solí a nasekanými bylinkami a plníme do šlehačkové nádoby. Ze zbylých sušených hub připravíme v mixeru jemný pudr, který ještě prosejeme přes jemné sítko.

Krémovou polévku ze šumavských hříbků servírujeme v nahřátých šálcích s bylinkovou šlehanou smetanou a houbovým pudrem.

Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz

Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka ze šumavských hříbků

Zpět na recept