Postup na přípravu krémové polévky z černého kořene s lanýžovou esencí a tymiánovým olejem.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle potřeby
Sůl
Tymián
Pepř
Olivový olej
Lanýžový olej
Ostatní
Mléko200 ml
Šalotka3 ks
Bílé víno300 ml
Kuřecí vývar300 ml
Černý kořen500 g
Postup přípravy
Černý kořen oloupeme, nakrájíme na menší kusy a dáme jej do vody s citronem odležet.
Oloupanou šalotku nakrájíme najemno a spolu s černým kořenem a orestujeme na oleji, zalijeme vínem, vývarem a mlékem, přidáme tymián a špetku soli, uvedeme do varu a vaříme do měkka.
Měkký kořen rozmixujeme, pokud je polévka řídká, zahustíme ji na kostičky nakrájeným toustový chlebem, který v polévce rozvaříme, znovu rozmixujeme a celou polévku propasírujeme.
Krém z černého kořene nakonec dochutíme solí, pepřem a lanýžovým olejem.