Krémová kmínová polévka

Recept na opravdickou kmínovou polévku.


3.36x
30 min

Postup přípravy

Do hrnce dáme mouku smíchanou s kmínem a na sucho opražíme. Když začne mírně hnědnout, přidáme kostku másla. Máslo necháme rozpustit a rozmícháme. Ihned zalijeme vodou, do které vhodíme kostku bujonu. Za občasného míchání přivedeme k mírnému varu a vaříme asi 20 minut. Poté polévku přecedíme přes hustý cedník.

Do hrníčku rozklepneme vajíčko, zalijeme naběračkou horké polévky, rozkvedláme a vrátíme zpět do polévky. Polévku už nevaříme, pouze ji ochutíme solí, polévkovým kořením a přidáme nasekanou petržel. Pokud v této chvíli potřebujeme polévku rozředit, děláme to převařenou horkou vodou. Polévka by měla být krémová, ale ne kašovitá.

Jako vložku jsem do krémové kmínové polévky použil na oleji osmažené kostičky chleba - naše děti jim říkají žabky. Ale dovedu si představit i jinou nebo žádnou vložku.
user-icon

autor ferdahk


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová kmínová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká