Krémová houbová omáčka od Marti

Jednoduchá houbovka, jak ji máme rádi.


4.311x
45 min
2×

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku.
Přilijeme vlažné mléko, vodu (nebo vývar) a smetanu, asi 10 minut
povaříme a hlídáme, aby omáčka neutekla.

Podle chuti houbovou omáčku osolíme a přidáme špetku mletého kmínu. Když nemáme vývar z masa, přidáme 2 - 3 kostky bujonu. Nakonec přidáme předem povařené houby.

Jako příloha je nejlepší houskový knedlík, ale těstoviny nebo rýže jsou také vhodné. Krémovou houbovou omáčku od Marti podáváme k obědu.

Základ bez hub lze použít i na koprovou, fazolkovou nebo kapustovou omáčku.
user-icon

autor mar23tinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová houbová omáčka od Marti

Zpět na recept