Křemešník

Rychlá buchta z listového těsta, která je vláčná.


4.117x
30 min

Ingredience

100 mlolej
5 ksvejce
500 mlmléko
500 gtvaroh
cukr krupice
1 kslistové těsto
1 ksvanilkový cukr
200 gkrupicový cukr
2 balíčkyvanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme na velikost plechu tak, aby byly pokryty i okraje plechu. Na plech vyložený pečícím papírem těsto přendáme a propícháme vidličkou. Tvaroh ušleháme společně s cukrem, vanilkovým cukrem, vanilkovými pudinky, 4 žloutky, 1 vejcem, olejem a mlékem do krému. Krém nalijeme na těsto a dáme péct. Křemešník pečeme asi 20 minut na středním stupni. Krátce před dopečením potřeme povrch buchty ušlehanými bílky s trochou cukru. Křemešník dáme ještě na chvilku zapéct do trouby. Upečený křemešník necháme vychladnout. Křemešník nakrájíme a můžeme podávat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křemešník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena