Křehký rybízový štrúdl

Recept na výborný štrúdl aneb nebe v puse.


3.616x
60 min

Ingredience

nádivka

2 ksvejce
400 mlmléko
200 gcukr krystal
400 grybíz
500 gměkký tvaroh
80 gzlatý klas

na potření

1 ksvejce

těsto

250 glistové těsto

Postup přípravy

Připravíme si náplň. Z mléka, zlatého klasu a žloutků svaříme v hustý pudink. Ten necháme vychladnout. Pak do něj vmícháme tvaroh a sníh z bílků. Toto množství stačí na dva štrúdly, zlatý klas můžeme nahradit pudinkem.

Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále, naplníme krémem a posypeme očištěným rybízem. Těsto opatrně svineme a přeložíme na vymaštěný plech. Křehký rybízový štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Upečený štrúdl necháme vychladnout.

Křehký rybízový štrúdl podle chuti ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat. Je možné použít i jiné ovoce, použil jsem směs černého a červeného rybízu.
user-icon

autor kimlo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký rybízový štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena