Křehký rybízový koláč

Fantastický moučník k odpolední kávě.


4.916x
60 min
1×

Postup přípravy

Rybíz omyjeme, zbavíme stopek a necháme okapat. Dáme jej do misky a zasypeme hrstí moučkového cukru.

Žloutky vymícháme s vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Pak zlehka vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme mléko. Toto těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Na těsto rovnoměrně naskládáme rybíz a připravené těsto s rybízem vložíme do středně vyhřáté trouby. Koláč pečeme dorůžova.

Zatím si připravíme krém. Z bílků, cukru a citronové šťávy vyšleháme sníh. Pěnu natřeme na předpečený koláč. Koláč opět vložíme do trouby na 5 minut, ale zapneme jen horní část trouby. Potom troubu vypneme a vrch koláče necháme asi 7 minut dosušit, až je povrch zlatavý.

Upečený Křehký rybízový koláč necháme vychladnout a až pak jej krájíme. Je velmi křehký, rozpadl by se.
user-icon

autor KDI


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký rybízový koláč

Zpět na recept