Křehký rybízový koláč

Fantastický moučník k odpolední kávě.


4.916x
60 min
1×

Ingredience

těsto

25 dkgmáslo
5 ksžloutek
1 dlmléko
15 dkgcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
30 dkgpolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek

krém

5 ksbílek
0.5 kscitron
30 dkgcukr krupice

nádivka

1 hrstcukr moučka
75 dkgčervený rybíz

Postup přípravy

Rybíz omyjeme, zbavíme stopek a necháme okapat. Dáme jej do misky a zasypeme hrstí moučkového cukru. Žloutky vymícháme s vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Pak zlehka vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme mléko. Toto těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně naskládáme rybíz a připravené těsto s rybízem vložíme do středně vyhřáté trouby. Koláč pečeme dorůžova. Zatím si připravíme krém. Z bílků, cukru a citronové šťávy vyšleháme sníh. Pěnu natřeme na předpečený koláč. Koláč opět vložíme do trouby na 5 minut, ale zapneme jen horní část trouby. Potom troubu vypneme a vrch koláče necháme asi 7 minut dosušit, až je povrch zlatavý. Upečený Křehký rybízový koláč necháme vychladnout a až pak jej krájíme. Je velmi křehký, rozpadl by se.
user-icon

autor KDI


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký rybízový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena