1. Sypké suroviny promícháme v míse (mouka, cukr, mletá skořice). Přidáme studené a na větší kousky nakrájené máslo. Prsty rychle zpracujeme na hrubou drobenku, aby se máslo příliš nezahřálo, větší kousky másla nevadí. K drobence přidáme lžíci vody a 1 žloutek. Zpracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny odpočinout.
2. Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto rozválíme na plát a vyložíme jím formu. Okraje seřízneme, nebo je naopak trochu vymačkáme nahoru. Ovoce opláchneme, necháme okapat a poté jej promícháme s třtinovým cukrem. Těsto posypeme strouhanými mandlemi, poklademe oslazeným ovocem a uhladíme. Okraje těsta potřeme druhým žloutkem.
3. Koláč s lesním ovocem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut, až okraje zezlátnou. Upečený koláč necháme vychladnout na mřížce. Křehký koláč s ovocem nakrájíme na porce a podáváme. Je osvěžující, lehký a skvělý jen tak. V létě mu nikdo neodolá!
Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení
Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.

Jak zahnat mizernou náladu? Sáhněte po božských dezertech
Letošní jaro díky nehezkému počasí vyloženě nabádá ke špatné náladě a chmurám. Nedejte jim šanci! Zkuste si zlepšit den a připravte si jeden z luxusních dezertů., které jsme pro vás pečlivě vybírali.

Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena