Křehký jablkový koláč

Kdo má rád jablečné moučníky, určitě si přijde na své.


4.722x
60 min
1×

Ingredience

těsto

1 ksvejce
50 mlmléko
25 dkgtuk
1 balíčekprášek do pečiva
15 dkgcukr moučka
60 dkghladká mouka
citronová kůra

na potření

žloutek

náplň

1.2 kgjablko
mletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr

Postup přípravy

Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme.

Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto a rozdělíme jej na dvě části. Z každé vyválíme plát. Jeden plát dáme na plech. Posypeme jej nastrouhanými jablky, skořicí, vanilkovým cukrem a přikryjeme druhým plátem. Vrchní plát potřeme žloutkem a vidličkou uděláme po celém koláči vlnky.

Křehký jablkový koláč pečeme při 200 °C dozlatova.

Upečený křehký jablkový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký jablkový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.