Z mouky, na kousky nakrájeného změklého másla, vody a žloutků vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Oba vyválíme na velikost plechu. Těsto nesolíme ani nesladíme.
Jablka oloupeme a nastrouháme.
Plech vymažeme a vysypeme. Položíme první plát těsta, na ten poklademe nastrouhaná jablka (vymačkáme přebytečnou vodu), posypeme vanilkovým a třtinovým cukrem, opraženými mandlovými plátky a rozinkami. Přikryjeme druhým plátem těsta. Seshora párkrát propíchneme vidličkou.
Křehký jablkovec pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení necháme jablkovec vychladnout a pocukrujeme.
Křehký jablkovec je nejlepší na druhý den, kdy je odleželý. Nakrájený na kostky můžeme ještě dozdobit lístečkem máty, šlehačkou.