Křehký jablečný závin

Křehký a moc dobrý jablečný závin.


4.344x
60 min
4×

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Na vál dáme hladkou mouku a na ni nastrouháme tuk. Do skleničky rozklepneme 1 vejce a dolijeme teplou vodou, asi tak do 1 dl. Nalijeme na mouku. Osolíme a přidáme prášek do pečiva. Vytvoříme těsto. Nastrouháme si jablka. Záleží na velikosti, asi 7 - 10 středně velkých jablek. Těsto rozválíme, posypeme strouhankou a nandáme jablka. Ta posypeme skořicí a asi 3 lžícemi cukru. Záleží na tom, jak jsou jablka sladká. Cukernatým roztokem potřeme všechny kraje, které budeme přiklápět. Slouží jako lepidlo. Štrúdly vložíme na plech a cukernatým roztokem potřeme. Vložíme do trouby a pečeme na 150 - 180 °C po dobu asi 25 minut. Dokud těsto nebude dozlatova. Křehký jablečný závin necháme trochu vychladnout, podle chuti pocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor Jituska32A


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký jablečný závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena