Křehké zelňáky

Recept, který ještě nikdy nezklamal.


4.3100x
45 min
5×

Postup přípravy

Škvarky umeleme na masovém strojku. Zelí necháme okapat a pokud je dlouhé, překrájíme je.

Na vál dáme zelí, škvarky, vejce, zasypeme moukou, osolíme a zaděláme těsto. To pak na pomoučněném vále vyválíme na slabší plát a vykrajujeme zelňáky. Zelňáky přendáme na plech, který nevymazáváme.

Ozdobně zelňáky poťukáme nožem do mřížek a pokud je chceme pikantní poprášíme pepřem. Pečeme je při 190 °C přibližně 14 minut.

Křehké zelňáky podáváme podle chuti.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké zelňáky

Zpět na recept