Křehké zelňáky

Recept, který ještě nikdy nezklamal.


4.3100x
45 min
5×

Ingredience

1 lžičkasůl
4 ksvejce
400 gškvarky
700 gpolohrubá mouka
1 kgkysané zelí

podle potřeby

mouka

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Škvarky umeleme na masovém strojku. Zelí necháme okapat a pokud je dlouhé, překrájíme je. Na vál dáme zelí, škvarky, vejce, zasypeme moukou, osolíme a zaděláme těsto. To pak na pomoučněném vále vyválíme na slabší plát a vykrajujeme zelňáky. Zelňáky přendáme na plech, který nevymazáváme. Ozdobně zelňáky poťukáme nožem do mřížek a pokud je chceme pikantní poprášíme pepřem. Pečeme je při 190 °C přibližně 14 minut. Křehké zelňáky podáváme podle chuti.
user-icon

autor máma

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křehké zelňáky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena