Křehké svatební koláčky

Koláčky jsou vynikající a vydrží dlouho vláčné.


4.2498x
90 min
19×

Postup přípravy

Do vlažného mléka si dáme cukr a kvasnice, zamícháme a necháme vykynout.
Mezitím si na vál dáme mouku, do které zamícháme sůl. Uděláme si důlek, do kterého nastrouháme tuk a máslo, dáme žloutky. Pokud nám kvasnice nakynou zhruba o polovinu, tak je nalijeme na ostatní suroviny a vše důkladně ručně vypracujeme.

Hned po vypracování se těsto vyválí a podle libosti nakrájí, naplní a zamotá.

Svatební koláčky dáme na vymaštěný plech jeden vedle druhého. Nenecháme skoro žádné mezery, koláčky pak budou krásně hranaté. Ale nemusíme se bát, jdou po upečení krásně oddělit. Po naplnění můžeme svatební koláčky dát hned do trouby. Koláčky pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Po vytažení z trouby koláčky ihned potřeme rumem smíchaným s máslem. Nebojte se vypotřebovat vše, skoro až koláčky plavou. Uvidíte, že budou vynikající.

Po natření je necháme tak napůl vychladnout a potom je obalíme v cukru. Pokud máte rádi hodně obalené, tak je obalte skoro ihned. Ale obalujte opatrně, jsou opravdu křehké. Koláčka nedávejte ani nepřikrývejte igelitem, není to potřeba jen by zvlhly a nebudou tak dobré.

Takto připravené svatební koláčky budou i týden vláčné. Pokud je zatím nesníte.
user-icon

autor Horynče


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké svatební koláčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.