Vaření.czReceptyKřehké jarní kuře pečené na medu

Křehké jarní kuře pečené na medu

Mladé kuře s medově zlatou barvou a exotickou chutí, jednoduché na přípravu, hodí se ke každé příležitosti.


5.01x
60 min

Ingredience

marináda

1 lžičkačesnek
1 špetkasůl
1 lžičkazázvor
3 lžícemed
3 lžíceolivový olej
2 lžícesójová omáčka
2 lžícecitronová šťáva

na potření

2 lžícesůl

nálev

2 hrnkyvoda

na obalení

1 kskuře

Postup přípravy

Mladé kuře omyjeme a rozporcujeme, dobře osolíme a na pekáčku podlijeme trochou vody. Troubu rozehřejeme na 180 °C a asi 10 minut v ní kuře necháme lehce zapéct. Mezitím si připravíme nevšední a chuťově velmi zajímavou marinádu - olivový olej, sůl, sojová omáčka, citronová šťáva, čerstvý strouhaný zázvor, česnek, med. Kuře marinádou často a pečlivě potíráme, měli bychom ji celou spotřebovat. Kuře brzy chytne zlatou až tmavě hnědou barvu, maso však pečeme tak douho, až se začne lehce oddělovat od kosti. Křehké jarní kuře pečené na medu podáváme s jasmínovou rýží.
user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křehké jarní kuře pečené na medu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena