Křehké jarní kuře pečené na medu

Mladé kuře s medově zlatou barvou a exotickou chutí, jednoduché na přípravu, hodí se ke každé příležitosti.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Mladé kuře omyjeme a rozporcujeme, dobře osolíme a na pekáčku podlijeme trochou vody. Troubu rozehřejeme na 180 °C a asi 10 minut v ní kuře necháme lehce zapéct.

Mezitím si připravíme nevšední a chuťově velmi zajímavou marinádu - olivový olej, sůl, sojová omáčka, citronová šťáva, čerstvý strouhaný zázvor, česnek, med.

Kuře marinádou často a pečlivě potíráme, měli bychom ji celou spotřebovat. Kuře brzy chytne zlatou až tmavě hnědou barvu, maso však pečeme tak douho, až se začne lehce oddělovat od kosti.

Křehké jarní kuře pečené na medu podáváme s jasmínovou rýží.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké jarní kuře pečené na medu

Zpět na recept