Velmi jemné a křehké řezy s jablky.
4 ks | vejce |
20 dkg | máslo |
2 lžíce | mléko |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
10 dkg | cukr krupice |
15 dkg | cukr moučka |
40 dkg | polohrubá mouka |
podle potřeby | |
---|---|
skořice mletá | |
citronová šťáva | |
nastrouhané jablko | |
na ozdobu | |
1 balíček | vanilkový cukr |
Nejdříve si připravíme jablka. Můžeme použít čerstvá sladší jablka, která oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme citronovou šťávou. Pokud máme, použijeme zavařovaná strouhaná jablka. Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh. Polohrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, žloutky, mléko a prášek do pečiva zpracujeme v těsto. Z toho 1/3 necháme uležet v lednici a 2/3 těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem. Plech můžeme samozřejmě i vymazat a vysypat. Na těsto poklademe vrstvu jablek a posypeme skořicí. Poklademe bílkovým sněhem. Zbytek těsta nastrouháme na hrubém struhadle a moučník posypeme. Křehké jablečné řezy dáme péct do vyhřáté trouby, až je povrch pěkně růžový. Hotové jablečné řezy můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem.
Hrníčkový recept s jablky: Stačí 20 minut a jablečné muffiny jsou na stole
Muffiny podle tohoto receptu jsou pěkně nadýchané, jemné a vůbec ne suché. Navíc k jejich přípravě ani nepotřebujeme váhu. Jednoduše - stojí za vyzkoušení.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena