4 porce chutného pokrmu z králičího masa
1 lžíce | olej |
sůl | |
5 lžic | voda |
1 ks | bílek |
100 g | hladká mouka |
králičí maso | |
0.5 ks | citronová šťáva |
plátky citronu |
Na tento recept budeme potřebovat vykoštěné maso ze hřbetu a stehen králíka.
Z mouky, 3 lžic oleje, 5 lžic vody a špetky soli umícháme tekuté těstíčko, které necháme asi 2 hodiny odpočinout.
Maso z králíka nakrájíme na tenké plátky, osolíme, potřeme marinádou zhotovenou ze šťávy 1/2 citronu a 1 lžíce oleje a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Krátce před fritováním přimícháme do připraveného těstíčka sníh z 1 bílku. Plátky králíka v tomto těstíčku namočíme a fritujeme v oleji dozlatova. Porce necháme okapat a upravíme na mísu. Zdobíme dílky citronu.
Můžeme také podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena