1 lžíce | olej | |
sůl | ||
5 lžic | voda | |
1 ks | bílek | |
100 g | hladká mouka | |
králičí maso | ||
0.5 ks | citronová šťáva | |
plátky citronu |
Na tento recept budeme potřebovat vykoštěné maso ze hřbetu a stehen králíka.
Z mouky, 3 lžic oleje, 5 lžic vody a špetky soli umícháme tekuté těstíčko, které necháme asi 2 hodiny odpočinout.
Maso z králíka nakrájíme na tenké plátky, osolíme, potřeme marinádou zhotovenou ze šťávy 1/2 citronu a 1 lžíce oleje a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Krátce před fritováním přimícháme do připraveného těstíčka sníh z 1 bílku. Plátky králíka v tomto těstíčku namočíme a fritujeme v oleji dozlatova. Porce necháme okapat a upravíme na mísu. Zdobíme dílky citronu.
Můžeme také podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena