Králík po staročesku

Klasický recept na pečeného králíka, ničím nepřikrášlený.


4.714x
120 min
7×

Ingredience

1 kskrálík
0.5 lžičkymletý zázvor
300 gvepřový bůček s kostí

podle chuti

česnek
sůl

Postup přípravy

Očištěného králíka rozdělíme na menší porce, bůček nakrájíme na kousky podle kostí, maso potřeme česnekem utřeným se solí (nebo prolisujeme a osolíme, protřeme), poprášíme zázvorem. Králíka dáme do pekáče, podlijeme vodou a podusíme. Měknoucí maso dáme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Během pečení podléváme šťávou z masa. Králíka po staročesku podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným červeným zelím.
user-icon

autor Elík

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králík po staročesku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena