Králík na cibuli

Chutné králičí maso se slaninou podávané s bramborem nebo rýží.


3.0409x
90 min

Postup přípravy

Králičí hřbet a kýty protáhneme nudličkami slaniny a osolíme. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a zpěníme na másle. Přidáme maso a opečeme po všech stranách dokud nezbělá. Přidáme koření, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby.


Během pečení podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme lžící hladké mouky, zasmahneme, podlijeme, povaříme a prolisujeme přes husté síto. Porce masa přeléváme omáčkou.


Podávat můžeme s bramborem nebo rýží.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na cibuli

Zpět na recept