80 g | slanina | |
sůl | ||
60 g | máslo | |
2 ks | cibule | |
jalovec | ||
nové koření | ||
pepř | ||
1 lžíce | hladká mouka | |
hřbet a kýty z králíka |
Králičí hřbet a kýty protáhneme nudličkami slaniny a osolíme. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a zpěníme na másle. Přidáme maso a opečeme po všech stranách dokud nezbělá. Přidáme koření, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby.
Během pečení podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme lžící hladké mouky, zasmahneme, podlijeme, povaříme a prolisujeme přes husté síto. Porce masa přeléváme omáčkou.
Podávat můžeme s bramborem nebo rýží.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena