Vaření.czReceptyKráličí špalíčky na česneku

Králičí špalíčky na česneku

Králičí špalíčky na česneku chutnají s bramborovým knedlíkem, který můžete koupit již hotový, nebo snadno připravit i ze "sáčku".


3.084x
150 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, česnek utřeme se solí. Cibuli rozpůlíme a rozkrájíme na plátky. Králičí maso opláchneme, odblaníme, rozkrájíme na vetší kusy a potřeme česnekem utřeným se solí. Na pekáčku rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso. Maso zprudka po všech stranách opečeme. Posypeme kmínem, podlijeme hrnkem teplé vody, přikryjeme poklicí nebo druhým pekáčkem a v troubě dusíme asi 45 minut, dokud maso částečně nezměkne. Když je maso skoro měkké, dopékáme v troubě bez poklice dalších 30 - 45 minut. Králičí maso během pečení obracíme, popřípadě ještě podléváme. Upečené králičí špalíčky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a chvíli povaříme. Maso ale můžeme nechat i ve vypečené šťávě, moukou nezahuštěné. Před koncem pečení si připravíme zelí. Kysané zelí zalijeme vodou, přidáme kmín, cukr, špetku soli, přivedeme k varu a asi 5 povaříme, než zelí změkne. Králičí špalíčky na česneku podáváme s bramborovým nebo kynutým knedlíkem, se zelím, či špenátem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí špalíčky na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena