Vaření.czReceptyKráličí roláda s dijonskou hořčicí

Králičí roláda s dijonskou hořčicí

Recept na netradiční přípravu králičího masa.


4.624x
90 min
1×

Ingredience

4 špetkypepř
2-3 lžíceolivový olej
2-3 lžičkyprovensálské koření
4 porcekráličí stehno, hřbet

náplň

1 kscibule
hermelín
8 plátkůuzenina (Herkules)

omáčka

1 dlvoda
dijonská hořčice

na potření

dijonská hořčice

Postup přípravy

Králičí zadní stehna a hřbet odblaníme, dobře omyjeme vodou a vykostíme. Maso nakrojíme tak, abychom získali větší plochu na plnění rolád. Každou porci opepříme, posypeme provensálským kořením a potřeme dijonskou hořčicí. Položíme dva plátky uzeniny (Herkules), cibuli a proužek plísňového sýru (Hermelín). Dobře zabalíme do rolády a podle potřeby zavážeme nití nebo spojíme párátkem. Nahřejeme si kastrol s nepřilnavým povrchem (s titanovou úpravou), přidáme lžíci olivového oleje a vložíme připravené rolády. Krátce opečeme maso z jedné strany, otočíme a přikryjeme kastrol poklicí. Necháme opékat do změknutí, podle potřeby znovu otočíme. Před dokončením přidáme trochu vody s dijonskou hořčicí a promícháme, vznikne tak jemně pikantní šťáva. Rolády z králičího masa servírujeme zbavené nití nebo párátek nakrájené na plátky s bramborovou kaší a zeleninou. Maso mírně podlijeme šťávou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí roláda s dijonskou hořčicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena