Králičí předek opereme, rozsekneme a ve vývaru uvaříme doměkka. Trvá to asi hodinu.
Mezitím oloupeme cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky.
Potom maso vykostíme, přidáme k němu 150 g slaniny a cibuli, společně na masovém strojku dvakrát umeleme. K umletému masu přidáme zbylou slaninu pokrájenou na kostičky, vejce, prosátou strouhanku, sůl, pepř, koření, smetanu a vše důkladně promícháme.
Podlouhlé plechové tvořítko nebo kastrol dobře vymastíme, naplníme kašovinou, zakryjeme mastným pergamenovým papírem nebo alobalem potřeným máslem, postavíme do větší vhodné nádoby s vodou a v troubě vaříme 1/4 hodiny.
Hotovou králičí paštiku se slaninou necháme trochu zchladit a vyklopíme. Podáváme teplou s opékanými brambory, ale i studenou s kyselou okurkou.