Králičí maso se žampiony

Recept, jak spotřebovat zbytky králičího masa.


2.9881x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
60 gmáslo
80 gcibule
150 gžampiony
hladká mouka
1 lžičkasardelová pasta
400 gvařené králičí maso

podle chuti

sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Zbylé pečené nebo dušené králičí maso nakrájíme na maličké kousíčky. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nasekáme, žampiony nakrájíme na plátky nebo kousky.

Na másle zpěníme cibulku, aby zůstala světlá. Vsypeme pokrájené žampiony a podusíme je. Všechno to osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu. Potom si připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody nebo vývaru a povaříme.

Do této omáčky přidáme pokrájené maso a žampiony, vejce a lžičku sardelové pasty. Králičí maso se žampiony chvíli povaříme, aby se nám srazila vajíčka. Nakonec vše dochutíme podle chuti.

Králičí maso se žampiony podáváme s chlebem nebo s brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí maso se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.