Králičí bílá polévka

Recept na babiččinu polévku z králičích hlav a vnitřností, po které se vždy jen zaprášilo.


4.816x
90 min
1×

Ingredience

5 ksbrambory
4 kscibule
3 ksmrkev
6 kuličekjalovec
3 ksbobkový list
6 kuličeknové koření
1 kelímeksmetana ke šlehání
12 kuličekcelý černý pepř
4 kskráličí hlava

podle chuti

sůl
ocet

podle potřeby

králičí vnitřnosti

Postup přípravy

Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Do papiňáku vložíme hlavy, vnitřnosti (játra, ledviny, srdce, plíce), očištěnou mrkev, nakrájenou cibuli, koření (celý černý pepř, jalovec, bobkový list, nové koření) bez soli a zalijeme vodou. Po natlakování vaříme asi hodinu. Po uvaření vývar scedíme a vrátíme na plotnu. Brambory nakrájíme (neloupeme, proto koupíme pěkné brambory) a vhodíme vařit do vývaru.

Scezený vnitřek přebereme, koření a kosti vyhodíme, maso z kostí a vnitřnosti nakrájíme a zeleninu rozmixujeme. Než jsme to všechno obrali, tak se brambory již uvařily. Pokud ne, počkáme s vrácením přebraného masa, až budou brambory uvařené. Pokud je už vše zpátky v hrnci, oheň ztlumíme, ať se polévka nevaří, zalijeme smetanou ke šlehání a podle chuti osolíme.

Králičí bílou polévku ihned rozléváme na talíře a podáváme na stůl. Podle chuti si nyní může každý sám polévku okyselit octem na talíři. Ocet nelijeme přímo do polévky v hrnci, protože by nám zkysla.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí bílá polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká