Králíček z Beskyd

Porce králíka dušeného s tučným uzeným masem a cibulí. Staročeská pochoutka!


3.0728x
90 min

Postup přípravy

Naporcovaného králíka potřeme rozetřeným česnekem a necháme přes noc odležet. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme ho na tuku v kastrolu, potom přidáme nakrájenou cibulku a zpěníme. Do kastrolu dáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Maso na talíři poléváme šťávou a podáváme s bramborem nebo knedlíky a zelím.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králíček z Beskyd

Zpět na recept