Tofu nakrájíme na kostky. Ovoce důkladně omyjeme, podle potřeby oloupeme, nakrájíme na plátky a v zakryté misce dáme do chladničky. Otrubové vločky dáme do plastového sáčku a rozdrtíme dřevěným válečkem na těsto.
Nízkotučný margarín a 2 lžíce jablečného džusu dáme do rendlíku a zahříváme za občasného zamíchání, dokud se tuk nerozehřeje. Potom do něj vmícháme otrubové vločky. Směs upravíme do dortové formy o průměru 23 cm s odnímatelným dnem a přitlačíme vařečkou.
Tofu a jogurt nahladko rozmixujeme a dáme do misky. Zbývající jabIečný džus nalijeme do misky ze žáruvzdorného materiálu, posypeme želatinou a necháme 5 minut stát. Misku postavíme nad mírně vroucí vodu a džus s želatinou zahříváme nad párou 5 minut, dokud se želatina nerozpustí. Potom ji tenkým praménkem nalijeme za stálého šlehání do směsi jogurtu a tofu. Směs naneseme do formy na otruby. Koláč dáme na hodinu do chladničky.
Koláč vyjmeme z formy a přeneseme na talíř. Navrch upravíme ovoce a můžeme podávat.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů