Koule sv. Mikuláše

Oříškovo-čokoládové koule. Nepečené cukroví, které můžeme připravit již na sv. Mikuláše.


4.191x
45 min
2×

Postup přípravy

Lískové oříšky umeleme. Bílou čokoládu rozlámeme na kousky. Vodu přivedeme k varu.

Na pánev vložíme moučkový cukr, který zalijeme vařící vodou, přidáme změklý tuk a čokoládu. Zahříváme a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Potom vlijeme kondenzované mléko a velmi pozvolna, za pilného míchání, přivedeme k varu. Jakmile hmota zhoustne, pánev odstavíme a necháme prochladnout.

Do prochladlé sladké hmoty vpracujeme umleté oříšky a tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. Opět necháme podchladit. Potom koule sv. Mikuláše poléváme čokoládou a sypeme oříšky nebo kokosem.

Oříškovo-čokoládové koule nám uskladněné v plastové krabičce vydrží až do Vánoc.


Vyzkoušejte také recept na hříšně dobré Bounty tyčinky










Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koule sv. Mikuláše

Zpět na recept