Vaření.czReceptyKotlík afrického domorodce

Kotlík afrického domorodce

Recept na pikantní masovou dobrotu se zeleninou.


2.91175x
160 min

Postup přípravy

Podle potřeby očistíme koleno a oháňku. Oháňku nasekáme na menší kousky a koleno vykostíme nebo nařízneme. Zkrátíme tím dobu dušení. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky očistíme a nakrájíme kousky. Ve vhodném hrnci (nebo papiňáku) rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli s rajčaty, paprikou a chilli. Přibližně 5 minut zeleninu restujeme, poté přidáme koleno a oháňku a krátce společně restujeme ze všech stran. Směs zalijeme vývarem, ochutíme worcesterem, solí a dusíme doměkka. Doba se liší v závislosti na stáří zvířete a způsobu dušení. Měkké koleno a oháňku vykostíme a vložíme zpátky do vývaru, který rozvařením zeleniny zhoustl. Kotlík afrického domorodce servírujeme: do hlubokých talířů rozdělíme maso, které přelijeme malým množství vývaru. Lze podávat s nakrájeným chlebem nebo pečivem, pro opravdové labužníky doporučujeme smažený banán.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kotlík afrického domorodce

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena