Kotlík afrického domorodce

Recept na pikantní masovou dobrotu se zeleninou.


2.91175x
160 min

Postup přípravy

Podle potřeby očistíme koleno a oháňku. Oháňku nasekáme na menší kousky a koleno vykostíme nebo nařízneme. Zkrátíme tím dobu dušení.

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky očistíme a nakrájíme kousky.

Ve vhodném hrnci (nebo papiňáku) rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli s rajčaty, paprikou a chilli. Přibližně 5 minut zeleninu restujeme, poté přidáme koleno a oháňku a krátce společně restujeme ze všech stran. Směs zalijeme vývarem, ochutíme worcesterem, solí a dusíme doměkka. Doba se liší v závislosti na stáří zvířete a způsobu dušení.

Měkké koleno a oháňku vykostíme a vložíme zpátky do vývaru, který rozvařením zeleniny zhoustl.

Kotlík afrického domorodce servírujeme: do hlubokých talířů rozdělíme maso, které přelijeme malým množství vývaru. Lze podávat s nakrájeným chlebem nebo pečivem, pro opravdové labužníky doporučujeme smažený banán.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlík afrického domorodce

Zpět na recept