100 g | hrášek | |
1 stroužek | česnek | |
paprika | ||
solamyl | ||
250 ml | smetana | |
2 ks | mrkev | |
2 ks | cibulky | |
pepř a sůl | ||
olej na smažení | ||
1 ks | paprika žlutá | |
450 g | vepřová kotleta |
Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky a obalíme v solamylu. Zeleninu musíme také očistit a poté ji nakrájíme na drobné kousky. Dále prolisujeme česnek.
Na pánvi wok rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme po obou stranách. Maso osolíme a opepříme a vyjmeme z pánve. Na rozpálenou pánev ihned vložíme zeleninu, podusíme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Maso vložíme do této omáčky a prohřejeme.
Na talíře klademe plátky masa a kopečky rýže. Vše nakonec přelijeme omáčkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena