Kotlety s liškami

Lišky nepatří mezi často sbírané houby, ale tato kombinace zaručuje lahodnou chuť.


3.0111x
35 min

Postup přípravy

Začneme očištěním, omytím a osušením hub. Kotlety naklepeme, pouze je nařízneme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je v lednici odležet.

Na pánvi si rozpustíme máslo a při střední teplotě restujeme houby asi 2 minuty. Lehce je opepříme, osolíme a přeložíme do nádoby, ve které je udržíme teplé.

Vyndáme vychladlé kotlety, osolíme je a zprudka je na rozpálené pánvi z obou stran opečeme. Hotové je servírujeme na předem vyhřáté talíře.

Do vypečené šťávy přidáme sójovou omáčku, smetanu a krátce povaříme. Přidáme lišky, podle chuti petrželku, převedeme varem a omáčkou přeléváme kotlety.

Vhodnou přílohou jsou brambory, krokety, hranolky nebo i bramborová kaše.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlety s liškami

Zpět na recept