Kotlety s liškami

Lišky nepatří mezi často sbírané houby, ale tato kombinace zaručuje lahodnou chuť.


3.0111x
35 min

Postup přípravy

Začneme očištěním, omytím a osušením hub. Kotlety naklepeme, pouze je nařízneme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je v lednici odležet. Na pánvi si rozpustíme máslo a při střední teplotě restujeme houby asi 2 minuty. Lehce je opepříme, osolíme a přeložíme do nádoby, ve které je udržíme teplé. Vyndáme vychladlé kotlety, osolíme je a zprudka je na rozpálené pánvi z obou stran opečeme. Hotové je servírujeme na předem vyhřáté talíře. Do vypečené šťávy přidáme sójovou omáčku, smetanu a krátce povaříme. Přidáme lišky, podle chuti petrželku, převedeme varem a omáčkou přeléváme kotlety. Vhodnou přílohou jsou brambory, krokety, hranolky nebo i bramborová kaše.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kotlety s liškami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena