Kotlety po francouzsku

Velice jednoduchý recept na zapečené kotletky. Tento snadný recept zvládne i začátečník.


4.58x
90 min

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce, uvařené vychladíme, oloupeme a nakrájíme na 1/2 cm kolečka.

Mezitím co se brambory vaří a chladnou, si připravíme maso. Kotlety naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm opečeme. Máslem vymažeme pekáč nebo mísu, ve které budeme kotlety zapékat a vymažeme ji máslem. Na dno nalijeme ještě trošku oleje, jen aby se nám pokrm nepřipekl.

Když máme přichystané maso i brambory, začneme vkládat do pekáčku. Dno vyložíme plátky brambor, přes ně naskládáme kotlety, na ně druhou vrstvu brambor. To celé přelijeme vejcem rozšlehaným ve smetaně.

Francouzské kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlety po francouzsku

Zpět na recept