Kotlety od tety

Zapečené kotlety na víně. Recept ozvláštněný jablky podáváme třeba s bramborovou kaší.


5.03x
120 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
1 dlbílé víno
6 plátkůtvrdý sýr
6 ksvepřová kotleta bez kosti
6 ksmenší jablko
6 plátkůšunka nebo šunkový salám

podle chuti

sůl
mletý zázvor

podle potřeby

hladká mouka

na ozdobu

1 snítkapetržel kudrnka

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, jemně posypeme zázvorem, obalíme v mouce a na pánvi na másle opečeme.

Jablíčka zbavíme jadřinců, můžeme je nechat celá nebo rozkrojit na čtvrtky. Do vymazaného pekáčku přendáme kotlety z pánve, výpek na pánvi podlijeme mírně vodou, povaříme a přelijeme do pekáčku. Kotlety obložíme jablky, zalijeme vínem a dáme na chvíli do trouby. Pak dáme na každou kotletu plátek šunky, plátek sýra a doměkka kotlety dopečeme.

Kotlety od tety servírujeme třeba s vařeným bramborem, kaší nebo s hranolky. Na talíři ozdobíme snítkou kudrnky.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlety od tety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká