Smícháme mouku a cukr moučka. K sypké směsi přidáme změklé máslo, vejce a vypracujeme těsto. Po zpracování zabalíme těsto do potravinářské fólie a necháme alespoň 15 minut odpočinout v lednici.
Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého krájíme kousky, které obalujeme v mouce a vtlačíme do vymazaných formiček. Dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 minut.
Zahřejeme mléko s medem a smícháme s mletými vlašskými ořechy a rumem. Když krém trochu vychladne, plníme jím upečené košíčky. Do každého krémem naplněného košíčku lehce vmáčkneme čtvrtku vlašského ořechu a polijeme čokoládovou polevou. Polevu necháme ztuhnout.
Košíčky s ořechovo-medovou náplní do doby podávání uložíme v chladu.