Recept na směs koření, která se používá při vaření uzeného masa. Tato směs se dá snadno připravit doma.
Hodnocení
4.7
/ 5 (184x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Ostatní
Jalovec40 kuliček
Bobkový list10 ks
Nové koření20 kuliček
Hořčičné semínko2 lžíce
Celý černý pepř40 kuliček
Postup přípravy
Nachystáme si podle receptu veškeré koření - hořčičná semínka, celý černý pepř, nové koření, bobkové listy a jalovec. Vše semeleme, prosejeme přes sítko a nasypeme do čisté suché kořenky nebo skleničky se šroubovacím uzávěrem.
Koření na uzené maso používáme při vaření masa s kořenovou zeleninou. Na 3 - 4 litrový hrnec patří asi půl lžičky kořenící směsi.
Opsala jsem to i namíchala koření podle sešitu,který si kdysi psala maminka.Zdroje všech receptů neznám,jen pokud tam má přímo uvedené jméno někoho z rodiny nebo bývalých sousedů.Koření jsem vyzkoušela a rozhodně chuť uzeného masa nezničilo.
5159
Opsaný recept z knihy Receptář pro každý den.
Uveřejněný recept je doslova opsán z knihy P.Podlahy a Z.Březiny "Receptář pro každý den",vydané v r.1991.V uvedené knize je recept pod pořadovým číslem 298.
V receptu,uvedeném na netové adrese Varení.cz jsou pouze dávky koření zdvojnásobené,což je nepřiměřené a na 3l vody by bylo vhodné dát jen necelou 1/4 čajové lžičky,jinak je chuť ueneého masa znehodnocena - ovšem za předpokladu,že bylo použito koření čerstvé,nevyčpělé.