Kuře lehce poprášíme chilli kořením a dáme do trouby prohřát v zapékací míse na troše oleje. Jakmile je kuře dostatečně prohřáté, podlijeme trochou piva. Pečeme z každé strany, jakmile je kůže křehká a dozlatova. Nakrájíme si česnek na malé plátky a při předposledním otáčení do kuřete vpravíme plátky kolmo do masa. Česnek můžeme dát před vložením do trouby.
Zeleninu očistíme. Zelí nakrájíme na plátky, cibuli na plátky, pórek na kolečka (nebo podélně rozříznout do půlky, tím se lépe kontroluje vnitřek pórku a případní hosté v něm). Na troše oleje opražíme tak 3 lžičky jemně nasekaného kopru v oleji, pak přidáme pórek s cibulí, jen chvíli restujeme, poté přidáme zelí. Vše dobře promícháme, zalijeme vodou a necháme dusit. Jakmile zelí změkne, dochutíme trochou octa, kdo má rád sladké, může přidat cukr. Dochutíme špetkou soli, pár kuličkami nového koření, všeho opět dle chuti. Je-li víc vody, zaprášíme moukou.
Na troše oleje opražíme rýži, do které přidáme nasekanou celerovou nať. Restujeme jen do lehkého zesklovatění, pak přidáme vodu tak, aby přesahovala rýži tak 1 - 2 cm, trochu osolíme, zamícháme a stáhneme na minimum. Občas rýži promícháme, aby se nepřichytila, jakmile se voda vypaří, měla by být hotová.
Na talíř vložíme list salátu, do něj dáme trochu najemno nastrouhané macy a přidáme trochu rýže, na kterou podle chuti nalijeme šťávu z kuřete. Přikryjeme plátkem citronu. Přidáme kuře, zelí a podáváme. Kořeněné kuře se zelím je trochu pracnější, ale za tu chuť celá příprava určitě stojí.