Vaření.czReceptyKořeněná hovězí pečeně

Kořeněná hovězí pečeně

Vynikající pečeně s kůrčičkou ze zeleného pepře a bobkového listu.


3.2150x
45 min

Postup přípravy

Špičatým nožem maso odblaníme. Polovinu bobkového listu a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek. Ten pak v misce smícháme s hořčicí a zhruba 2 lžícemi oleje. Touto směsí pak potřeme maso a necháme je uležet. Troubu rozehřejeme na 250 °C.

Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. V pekáči rozehřejeme zbylý olej a cibuli na něm za stálého míchání restujeme. Pak do pekáčku vložíme maso a dáme jej péct do trouby.

Alobal potřeme máslem, upečenou pečeni na něj položíme, osolíme ji a pevně ji do alobalu zabalíme.

Výpek z pečeně zředíme masovým vývarem, přidáme víno a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Omáčku přivedeme k varu, přecedíme a dochutíme.

Pečeni nakrájíme a plátky a podáváme ji s omáčkou.

Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kořeněná hovězí pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena