Vynikající pečeně s kůrčičkou ze zeleného pepře a bobkového listu.
4 lžíce | olej |
sůl | |
1-2 lžíce | máslo |
1 lžička | solamyl |
1 lžíce | hořčice |
4 lžíce | voda |
0.5 ks | bobkový list |
125 ml | červené víno |
125 ml | masový vývar |
4 ks | jarní cibulka |
1 lžička | zelený pepř |
800 g | hovězí filé |
Špičatým nožem maso odblaníme. Polovinu bobkového listu a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek. Ten pak v misce smícháme s hořčicí a zhruba 2 lžícemi oleje. Touto směsí pak potřeme maso a necháme je uležet. Troubu rozehřejeme na 250 °C.
Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. V pekáči rozehřejeme zbylý olej a cibuli na něm za stálého míchání restujeme. Pak do pekáčku vložíme maso a dáme jej péct do trouby.
Alobal potřeme máslem, upečenou pečeni na něj položíme, osolíme ji a pevně ji do alobalu zabalíme.
Výpek z pečeně zředíme masovým vývarem, přidáme víno a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Omáčku přivedeme k varu, přecedíme a dochutíme.
Pečeni nakrájíme a plátky a podáváme ji s omáčkou.
Foto: Profimedia.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.