4 lžíce | olej | |
sůl | ||
1-2 lžíce | máslo | |
1 lžička | solamyl | |
1 lžíce | hořčice | |
4 lžíce | voda | |
0.5 ks | bobkový list | |
125 ml | červené víno | |
125 ml | masový vývar | |
4 ks | jarní cibulka | |
1 lžička | zelený pepř | |
800 g | hovězí filé |
Špičatým nožem maso odblaníme. Polovinu bobkového listu a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek. Ten pak v misce smícháme s hořčicí a zhruba 2 lžícemi oleje. Touto směsí pak potřeme maso a necháme je uležet. Troubu rozehřejeme na 250 °C.
Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. V pekáči rozehřejeme zbylý olej a cibuli na něm za stálého míchání restujeme. Pak do pekáčku vložíme maso a dáme jej péct do trouby.
Alobal potřeme máslem, upečenou pečeni na něj položíme, osolíme ji a pevně ji do alobalu zabalíme.
Výpek z pečeně zředíme masovým vývarem, přidáme víno a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Omáčku přivedeme k varu, přecedíme a dochutíme.
Pečeni nakrájíme a plátky a podáváme ji s omáčkou.
Foto: Profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena