Kořeněná hovězí pečeně

Vynikající pečeně s kůrčičkou ze zeleného pepře a bobkového listu.


3.2150x
45 min

Postup přípravy

Špičatým nožem maso odblaníme. Polovinu bobkového listu a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek. Ten pak v misce smícháme s hořčicí a zhruba 2 lžícemi oleje. Touto směsí pak potřeme maso a necháme je uležet. Troubu rozehřejeme na 250 °C.



Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. V pekáči rozehřejeme zbylý olej a cibuli na něm za stálého míchání restujeme. Pak do pekáčku vložíme maso a dáme jej péct do trouby.



Alobal potřeme máslem, upečenou pečeni na něj položíme, osolíme ji a pevně ji do alobalu zabalíme.



Výpek z pečeně zředíme masovým vývarem, přidáme víno a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Omáčku přivedeme k varu, přecedíme a dochutíme.



Pečeni nakrájíme a plátky a podáváme ji s omáčkou.



Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněná hovězí pečeně

Zpět na recept