Kořeněná bylinková polévka s kuřecím masem

Recept na polévku plnou zelených bylinek, kterou podáváme s máslovými noky a kuřecím masem.


3.1647x
45 min

Ingredience

100 gmáslo
100 gstrouhanka
1 svazekpetrželka
3 ksžloutek
150 mlsmetana
1 svazekpažitka
1 lkuřecí vývar
250 gkuřecí prsa

podle chuti

sůl
řeřicha
mletý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy

Na másle zpěníme dvě lžíce strouhanky, postupně přimícháme žloutky, zbytek strouhanky a osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a uložíme do chladu.

Do vývaru přidáme nakrájená kuřecí prsíčka a asi 10 minut povaříme, maso vyjmeme, vývar zahustíme smetanou a krátce povaříme. Omyjeme petrželku, řeřichu a pažitku, nasekáme nadrobno a přidáme do vývaru, polévku dochutíme solí a pepřem.

Z máslového těsta vykrajujeme malé noky a zhruba 10 minut je povaříme v osolené vodě. Vkládáme je potom i s kuřecím masem do polévky.

Kořeněnou bylinkovou polévku s kuřecím masem rozlijeme do talířů či misek a podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněná bylinková polévka s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.