Koprovka podle receptury

Klasická koprovka.


3.399x
30 min
2×

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme máslo. Do horkého tuku nasypeme hladkou mouku a připravíme světlou zásmažku.

Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, pečlivě rozšleháme. Koprovku mírně osolíme, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme velmi zvolna nejméně 30 minut.

Pak omáčku zjemníme smetanou, velmi krátce jí povaříme a mírně okyselíme částí převařeného octa, přisladíme cukrem, znovu krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem.

Kopr přebereme, opláchneme, jemně nakrájíme a přelijeme jej zbylou částí horkého octa. Pak jej dáme do procezené omáčky. Nakonec do omáčky přidáme syrové máslo na zjemnění.

Koprovku podáváme podle chuti s brambory, knedlíkem, hovězím nebo vařenými vejci.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprovka podle receptury

Zpět na recept