Koňský guláš

Recept na guláš z koniny.


3.833x
150 min
4×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno (na větší kousky bychom museli déle čekat) a osmahneme dohněda na vepřovém sádle. Přidáme dobrou mletou papriku (nejlépe debrecínskou) a necháme ji o něco déle zpěnit (asi 3 minuty), poté zlehka zaprášíme čerstvě mletým bílým pepřem. Vše připravujeme za stálého míchání, není nic horšího v jídle než přismahlý základ, to raději vše znova.

Do tohoto základu přidáme koňské maso nakrájené na kousky dle zvyku (doporučuji tak 2 x 2 cm), koňské maso je tužší. Dále přidáme sůl, 3 - 4 hřebíčky a na mírném ohni restujeme, dokud se maso celé nezatáhne (neustále míchat), pak podlijeme menším množstvím piva (12°) a necháme pod poklicí dusit. Neustále hlídáme, promícháváme a podléváme. Protože je koňské maso tužší, trvá nějakou dobu než změkne (dle velikostí kousků 2 - 3 hod.) Na závěr rozmáčkneme do koňského guláše 2 stroužky česneku. Možná se to zdá moc, ale koňský guláš je hotový v okamžiku, kdy je maso měkké, nemusí se zahušťovat zásmažkou, pokud poměr maso a šťáva je asi 1:2.

Jako příloha ke koňskému guláši může být cokoli od knedlíku, chleba i rohlíku. Pokud se vám tedy podaří sehnat koňské maso, nejlepší je z Argentiny, protože z Polska nebo Rumunska je dost zalojované, tak přeji dobrou chuť.
user-icon

autor Hanys


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koňský guláš

Zpět na recept