Recept na velmi chutnou a šťavnatou kachnu s chutí jablíček. Hlavní chod vhodný pro slavnostní příležitosti.
Hodnocení
4.6
/ 5 (16x)
Doba přípravy
160 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Jablko2 ks
Kachna1 ks
Čerstvý tymián1 větvička
Kachní sádlo750 g
Postup přípravy
Čerstvou kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 6 porcí.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky.
Maso prosolíme, opepříme promícháme s jablky a tymiánem a zakryté necháme přes noc odležet v chladu.
Druhý den necháme rozpustit sádlo, kterým kachnu přelijeme a vše zvolna pečeme v troubě při asi 120 °C přibližně 8 hodin doměkka. Kdo má rád křupavou kůžičku, může ji ještě zprudka dopéci pod rozpáleným grilem.
Šťavnatou konfitovanou kachnu ochucenou jablky podáváme podle vlastní chuti třeba s červeným zelím a bramborovými noky.
Při konfitování používám množství tuku tak aby kachna nebo i jiné maso bylo zcela ponořené v tuku.
Množství tuku uvedené v gramech je jen orientační
SIMI
Re: asi jde o omyl
To není omyl, je třeba kachní sádlo (lze dávat i husí) pořídit zvlášť. Prodává se např. v Makru. Podle mého názoru, zejména u francouzských kachen, které mají jinou strukturu tutu než třeba kupovaná vodňanská, lze dáva méně tuku, ale rozhodně bych pod půl kg zejména u mladé kachýnky nešla. Já každé maso při konfitování (třeba u hovězí kližky stačí voda:-)) přikrývám.