Kompot z tykve

Zdravý kompot k drůbežímu masu.


3.262x
25 min

Postup přípravy

Tykev opláchneme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Tykev nakrájíme na kostičky. Jablka také opláchneme a oloupeme, zbavíme jádřince a rovněž nakrájíme na kostičky a ty zakapeme citronovou šťávou.

Tykev smícháme s jablky a vložíme do kastrolu. Zalijeme vodou, přidáme 3 lžíce cukru, hřebíček a začneme dusit. Dusíme pomalu, dokud kostičky nezesklovatí. Hotový kompot odstavíme a necháme vychladnout.

Před podáváním vylovíme hřebíček. Kompot z tykve se hodí k drůbežímu masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kompot z tykve

Zpět na recept