Kompot z ovoce s krémem

Recept na netradiční kompot z exotického ovoce s krémem z mascarpone a šlehačky.


4.73x
30 min

Ingredience

1 dlvoda
1 kscitron
1 ksananas
1 ksavokádo
2 lžícecukr krupice
4 kskiwi
1 lžícecukr moučka
1 ksmango
250 gmascarpone
1 kspapája
1 kelímeksmetana ke šlehání
1 ksgrapefruit

na ozdobu

máta

Postup přípravy

Exotické ovoce vybereme podle vlastní chuti. Můžeme použít například ananas, kiwi, mango, avokádo, grep a papáju. Všechno ovoce oloupeme, omyjeme a nakrájíme na zhruba stejně velké kostičky. Citron omyjeme, rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Do hrnce vložíme ovoce, zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce cukru a citronovou šťávu. Obsah promícháme a pomalu vaříme, dokud kompot nezhoustne. Poté hrnec odstavíme z plotny a kompot necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Do misky dáme mascarpone, šlehačku a moučkový cukr. Vymícháme hladký krém, který necháme vychladit v lednici minimálně 45 minut. Vychladlý kompot rozdělíme do pohárů, zalijeme vychlazeným krémem, ozdobíme mátou a ihned podáváme.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kompot z ovoce s krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena