Koleno pečené na pivě

Vepřové koleno pečené nebo grilované na černém pivu. Opravdu fantastický požitek. Nejlepší je použít zadní koleno.


3.5257x
0
5×

Postup přípravy

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem. Případně můžeme přidat grilovací koření bez soli. V této marinádě můžeme koleno marinovat 2 - 3 dny. Před pečením koleno osolíme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Koleno vložíme na pekáč, přidáme cibuli a téměř nasucho jej pečeme asi 20 minut v plně rozpálené troubě, aby se maso zatáhlo.

Pak teplotu zmírníme a koleno pečeme doměkka. Během pečení jej přeléváme a podléváme černým pivem a vývarem z vody a masoxu.

Asi po 1 hodině pečení nařežeme kůži tak, aby vytekl tuk. Dále koleno pečeme asi na 200 °C tak dlouho, až se vypeče tuk a maso se oddělí od kosti. Stále přeléváme výpekem a doplňujeme pivo i vývar a koleno obracíme.

Pečení může trvat až 4 hodiny podle velikosti kolena, ale výsledek stojí za to.

Koleno pečené na pivě můžeme podávat jako vepřo, knedlo, zelo, nebo jen s chlebem, zeleninou, hořčicí a křenem podle chuti. Pokud zbude výpek, mažu si jej na chleba s cibulí a je to výborné.
user-icon

autor cvergl


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koleno pečené na pivě

Zpět na recept