Koláč z mletého masa

Netradiční recept na mleté maso zapečené s bramborovou kaší.


4.517x
60 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžícemáslo
500 gbrambory
1.5 dlmléko
1 kscibule
2 lžícehořčice
2 lžícekečup
500 gmleté maso
2 lžičkymletá sladká paprika

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po uvaření připravíme z brambor kaši podle toho, jak jsme zvyklí. Poté necháme kaši vychladnout. Mezitím si připravíme mleté maso. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Poté k cibuli přidáme mleté maso, utřený česnek, papriku, sůl, pepř, kečup, hořčici a důkladně promícháme. Maso dusíme za občasného míchání na mírném ohni zhruba 15 minut. Zapékací mísu lehce vymažeme olejem. Do mísy přendáme masovou směs a navrch masa vytvoříme pomocí cukrářského pytlíku pusinky z bramborové kaše. Připravený koláč z mletého masa vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut dozlatova.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koláč z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena