Koláč se skořicovým sněhovým rybízem

Také vás omrzela klasická bublanina z rybízu? Ochutnejte jinou variantu rybízového moučníku!


4.568x
35 min
38×

Postup přípravy

Utřeme máslo, cukr, vodu a žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva a naředíme mlékem. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C. Těsto jen zapečeme.

Mezitím ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, lehce vmícháme rybíz. Rybíz je nutné do sněhu zamíchat, aby z buchty nepadal. Sníh ochutíme skořicí, natřeme na zapečené těsto a dopečeme, dokud sníh nezrůžoví.

Koláč se skořicovým sněhovým rybízem necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláč se skořicovým sněhovým rybízem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká