Dáme si do mísy 150 g krystalového cukru a 1 vanilkový pudink, který lze nahradit maizenou. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazuji. Lze použít 500 - 800 g, záleží na tom, kdo kolik rád. Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a obracením vařečky zapracujeme do rybízu.
Příprava těsta: Rozmícháme do pěny 100 g másla s 80 - 100 g cukru a postupně přidáváme 4 žloutky. Střídavě přiléváme studené mléko a sypeme hrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vznikne nám hustější těsto, které stěrkou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Na něj ve stejnoměrné vrstvě navršíme rybízový sníh a uhladíme.
Koláč s rybízovým sněhem pečeme při 170 °C asi 40 minut. Použila jsem plech 25 x 35 cm.