Koláč Pohoří

Je to mňamka, která chutná všem mlsounům.


4.018x
90 min

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit tuk s vodou. Když začne voda bublat, přisypeme za stálého míchání mouku a uvaříme hustou lesklou bílou kaši. Dáváme pozor, aby nám nevznikly žmolky. Kaši vychladíme.

Do vychladlé kaše postupně vmícháme jedno vejce za druhým tak, aby se vše spojilo. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a rukou ho roztlačujeme na dobře vymazaný plech. Dáváme pozor, aby při roztlačování nevznikly na těstě dírky, jinak by se při pečení nevytvořily vlnky. Pohoří pečeme v předehřáté troubě na 220 °C, asi 10 - 15 minut dorůžova a vychladíme.

Zatím si připravíme krém. Z mléka, vanilkového cukru, žloutků a mouky uvaříme hustou kaši, vychladíme ji. Z kaše, hery, cukru, nutely a podle chuti i rumu vyšleháme krém.

Na první plát natřeme krém a přiložíme druhým plátem. Pohoří přelijeme čokoládovou polevou, může být i citronová. Koláč Pohoří necháme ztuhnout.

Nakonec koláč Pohoří nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Bužča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláč Pohoří

Zpět na recept