Těsto si připravíme podle základní receptu na protlačované kokosové cukroví -
kokosové těsto.
Z odleželého těsta, které dáváme do masového strojku, protlačujeme tyčinky, které tvarujeme do uzlíčků. Uzlíčky upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečené cukroví necháme až 2 týdny odležet.
Připravíme si krém. Vejce uvaříme natvrdo a žloutky vyloupneme. Promícháme s povoleným máslem, mlékem, cukrem, rumem a zahustíme piškotovými drobečky.
Uzlíčky z přední strany celé ponoříme do rozpuštěné čokolády a necháme zatuhnout. Krémem naplníme středy a pokapeme ještě čokoládou, aby náplň uprostřed lépe držela.
Kokosové uzlíčky s krémem jsou po odležení vhodné k podávání. Zase jiné vánoční i povánoční cukroví.