Kokosové řezy

Vynikající řezy z kokosu, nejlepší jsou v období před Vánoci, kdy je k dostání spousta čerstvého kokosu.


4.224x
75 min
4×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, kypřicí prášek, nakrájíme tuk, přidáme kakao, moučkový cukr a přilijeme mléko. Vše zpracujeme ručně na těsto. Polovinu těsta nastrouháme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech (o velikosti asi 30 x 40 cm).

Kokosová náplň: Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přisypáváme za stálého šlehání moučkový cukr. Nakonec zlehka ručně vmícháme kokos. Náplň dáme na nastrouhanou polovinu těsta.

Druhou polovinu těsta nastrouháme na kokosovou náplň a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180 °C po dobu cca 25 - 30 min. Po upečení necháme vychladnout.

Krém: Žloutky, mouku, mléko a moučkový cukr promícháme metličkou. Ze směsi uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáme vychladlou kaši. Šleháme, dokud nevznikne hladký krém. Krém natřeme na upečený moučník.

Polevu připravíme podle návodu na obalu. Ustřihneme malý růžek a moučník ozdobíme „cákanci“. Necháme nejlépe přes noc uležet v ledničce.

user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká